Projectinrichting Lavoir

Dimitri van de Lavoir van Projectinlichting Lavoir vertelt in zijn blog over de rol van wanddecoratie in zijn projecten.

Dimitri van de Lavoir: 'Wanddecoratie zorgt voor de juiste sfeer'

19 februari 2018

Geschreven door Dimitri van de Lavoir

"Als we beginnen met het inrichten van een project, kijken we eerst naar de grote lijnen als kleurgebruik, meubels en gordijnen. Als alles op z’n plek staat, komen we bij de wanddecoratie; een belangrijk aspect want de juiste wanddecoratie zorgt voor de juiste sfeer in een bepaalde ruimte.

Neem bijvoorbeeld een recreatieproject in Zeeland. Voor de inrichting van vakantiehuisjes zochten we passende wanddecoratie. We kiezen er dan niet voor om zomaar een willekeurig beeld aan de muur te hangen, maar zoeken naar iets wat bij de streek past. Het is immers raar als je in Zeeland op vakantie bent en dan in je vakantiehuisje de Eifel toren aan de muur hebt hangen. We proberen dan ook echt iets erbij te zoeken vanuit de streek zelf, of iets wat er goed bij aansluit.

Om de juiste beelden te vinden, maken we regelmatig gebruik van Shutterstock. Liever nog stuur ik zelf een fotograaf op pad om mooi beeld specifiek voor dat project te maken, maar daar is niet altijd tijd voor.

Een tweede ding wat belangrijk is bij de wanddecoratie is het formaat. Vaak zijn mensen geneigd iets uit te zoeken wat te klein is. Dat is zonde. Als ik er tijdens een project achter kom dat de wanddecoratie te klein is en het niet past, dan zorg ik er altijd voor dat er wat groters komt te hangen. Anders kan ik het project niet met een goed gevoel opleveren.

Ook een belangrijk aspect is het materiaal. Bij Printservices hebben we bijvoorbeeld voor een recreatieproject wanddecoratie van geborsteld aluminium besteld. Dat heeft een mooie uitstraling. We wilden iets anders dan canvas, dat wordt al zoveel gedaan. Met het gebruik van nieuwe materialen probeer je mensen ook te triggeren.

Materiaal kun je ook gebruiken voor geluidsdemping. Zo kun je bijvoorbeeld akoestische panelen laten bedrukken.

Ik kan zelf echt tevreden zijn als alles uiteindelijk klopt. Dat alles op z’n plek staat en de accessoires en wanddecoratie precies de juiste sfeer geven."

 

Dimitri van de Lavoir

Dimitri van de Lavoir is verkoper bij Projectinrichting Lavoir. Het bedrijf is al 11 jaar gespecialiseerd in projectinrichting. Of het nu gaat om het inrichten van projecten in de zorg, recreatie, het onderwijs of kantoor, bij Lavoir bent u aan het juiste adres.
Ik ben pas echt tevreden als alles klopt